×

Acest concurs se adreseaza tinerilor muzicieni care se afla la un nivel avansat in ceea ce priveste formarea artistica si care pot sustine programul concursului la instrumentul selectat de Districtul gazda al fiecarui Europa Lions Forum.

Este un program integrat, pentru deprinderea unor abilități sociale necesare în viață, patronat de Lions Clubs International Foundation (LCIF) și implementat prin intermediul și sub coordonarea Cluburilor LIONS

Tinerii lideri in actiune

Tinerii care se ofera voluntari devin adulti care servesc. Prin programul de acordare a premiilor Lions pentru tinerii lideri in actiune, clubul Lions incurajeaza tinerii sa se implice in filosofia serviciului in folosul comunitatii.

In ultimii 30 de ani, cluburile Lions din intreaga lume au sponsorizat cu mandrie Concursul Internațional "Afise pentru pace" in scoli. Acest concurs de arta incurajeaza tinerii din întreaga lume sa isi exprime viziunile de pace.

Acest concurs are ca motto "Tinerii de azi liderii de maine" si se adreseza tinerilor implicati in activitatea de voluntariat in folosul comunitatii care au aptitudini remarcabile in domeniul de leadership, oratoric, precum si in domeniul scolar. Concursul se organizeza in Australia din 1963, in Anglia din 1974, iar la nivel european din 2008.

Cluburile Lions din întreaga lume sunt incurajate sa sponsorizeze studentii la Concursul International de Eseuri Lions. Acest concurs de eseuri a fost creat pentru a oferi tinerilor cu probleme de vedere oportunitatea de a-si exprima sentimentele de pace.

Tabere internationale

Programul de tabara si schimb de tineri (YCE) aduce la viata ideea cetateniei globale. In fiecare an acest program ofera pentru mii de tineri oportunitatea de a experimenta viata in alte culturi si de a castiga o noua intelegere a lumii prin calatorii in strainătate. Spre deosebire de unele programe de schimb de tineri, YCE nu implica studii universitare sau locuri de munca. In schimb, participantii sunt încurajati sa foloseasca aceasta oportunitate de calatorie pentru a-si reprezenta tarile de origine si pentru a-si impartasi propria cultura in timp ce invata despre alta noua, asta facandu-i sa devina tineri ambasadori pentru pace si intelegere internationala.

TOP